Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

13 Şubat 2016 Cumartesi

Mutlu olmak istiyorsanız hergün bunları yapın


1. Gülmek
Araştırmalara göre gülmek, enerjinizi yükseltip kendinizi daha iyi hissetmenize sebep oluyor. Her gün mutlaka gülmek için kendinize zaman ayırın. Gülmeye zaman ayırdıkça canlandığınızı hissedecek ve gün içinde yaşanan olaylardan daha çok zevk almaya başlayacaksınız. Eğer o anda yanınızda kimse yoksa kendinizde komik bulduğunuz şeyleri düşünün ve kendi kendinize gülün. Gülmek için bir neden sizler için daha önceden derlemiş olduğumuz mutluluk veren animasyon filmlerini izleyebilirsiniz.
Gülmenin diğer faydaları için ”En etkili detoks: Gülmenin faydaları” isimli yazımıza göz atabilirsiniz.
2. Kutlama yapmak
Başarılarınızı kutlamak için kendinize zaman ayırmanız çok önemli. Başarının önemli veya önemsiz oluşu fark etmiyor, önemli olan her gün zaman ayırıp o gün başardığınız şeyleri ve kendinizi takdir etmek. Tony Robbins’in de dediği gibi; kendi yeteneklerini ve gücünüzü kutlayın. Unutmayın ki, istediğiniz şeyleri başaracak güce sahipsiniz.
3. Düşünmek
Gün içinde çok yoğun olabilirsiniz. Fakat, günde kendinize düşünmek için en az 10 dakika ayırmak kendinizi çok daha iyi hissettirebilir. Telefonlarınızı ve dikkatinizi dağıtan her şeyi kaldırın ve kendinize düşünmek için zaman ayırın. Geleceğinizi, geçmişten öğrendiklerinizi ve kararlarınızı düşünün.

4. Meditasyon yapmak
Her gün kendinize sessiz kalmak ve meditasyon yapmak için bir an ayırmak sizi daha çok mutlu edebilir. Düşünceleriniz dahil dikkatinizi dağıtan her şeyi ortadan kaldırıp, meditasyon sürecine geçiş yapabilirsiniz. Özellikle, yoğun çalışma günleri geçiren bireylerin daha çok meditasyon yapması öneriliyor. 
5. Gururlanmak
Gurur genelde insanlar tarafından negatif bir şey olarak algılanabilir. Fakat, bireylerin yaptıkları işlerden ve başarılarından gurur duymaları, kendilerini iyi hissetmeleri için çok önemli. Her gün arkanıza yaslanıp, yaptığınız başarıları ve olduğunuz insanı takdir edip, kendinizle gurur duyabilirsiniz.
6. Alçakgönüllü olmak
Yaptığınız işlerde alçakgönüllü olmanız, hayattan zevk almanız ve başarıya ulaşmanız için çok önemli. Hayatınızdaki sevdiğiniz şeyleri kendinize hatırlatın ve onlara sahip olduğunuz için mutlu olmaya çalışın.
7. İletişim kurmak
Sosyalleşmek ve iletişim kurmak bireylere doğuştan gelen bir ihtiyaç. Her gün partnerinizle, arkadaşlarınızla veya ailenizle iletişime geçmek için mutlaka zaman ayırmaya çalışın. Mutluluğunuz bir tek sizle değil, başkalarıyla aranızdaki iletişimle de alakalı.
8. EğlenmekArtist: Sveta Dorosheva
Gün içinde eğlenmeye zaman ayırmak, kafanızı dağıtmanız ve mutlu olduğunuzu hissetmeniz için çok önemli. Çocuklarınızla vakit geçirebilir, çok sevdiğiniz bir film izleyebilir, dans edebilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Önemli olan, nasıl şekilde olursa olsun eğlenmek.
 9. Minnettar olmak
Son olarak, her gün 5 dakika ayırıp, sevdiklerinize, yaşadığınız ve yaşayacağınız deneyimlere ve olduğunuz kişiye minnettar olun. Fiziksel olarak aynı anda hem üzgün, hem sinirli, hem de mutlu olamayacağınız için minnettar olmak sizi mutlu hissettiğinizi farkına varmanızda yardımcı olacaktır.

Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder