Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

10 Eylül 2014 Çarşamba

PERDESİZ EV MESELESİ -- Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer! Perdesiz ev ise ya satılıktır, ya da kiralık.

Bilhassa internet ortamında dolanan “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer! Perdesiz ev ise ya satılıktır, ya da kiralık.” sözü Necip Fazıl Kısakürek’e mi aittir?

Necip Fazıl‘ın görüşleri beğenilir, beğenilmez burası kişinin kendi takdiridir. Lâkin edipliğine ve haysıyetine gölge düşürmek öncelikle edebiyata haksızlık ve ayıptır. Gerçi ülkemizde çok yapılır bir düşüncenin, kişinin, olayın karşısında durulunca nedense hiçbir bilgi sahibi olunmaz körü körüne radikal bir şekilde karalama veya saldırı kampanyası yapılır. Bir şeyin karşısında durmak da bilgi ister; bu sayede karşıt görüşün yanlışlıkları ortaya çıkarılır zaten.

Necip Fazıl’ın kendi kitaplarında böyle bir sözü yoktur, konuşmalarında da böyle bir sözü yoktur. Gerçi zaten bu söz ‘evet var; ona ait‘ diyenler hiçbir kaynak gösteremiyorlar. Yani çıkıpta bakın şu kitabında şu sayfada yazılı diye gösteremiyorlar ki gösteremezler çünkü böyle bir söz Necip Fazıl’a ait değil. Zaten şahsını bir nebze bilen böyle ucuz laflar etmeyeceğini bilir. Bu lafı her kim ortaya çıkardıysa polemikçi ve ucuz bir üsluba sahipmiş. Necip Fazıl’ın böyle bir şeyi deyip demediğini araştıracak kişiler hemen sorunun cevabını alamazlar.

Çünkü Necip Fazıl Kısakürek’in kitapları hayli fazladır. Bu yüzden kısa bir anektod aktarayım; Neslihan Kısakürek, yani Necip Fazıl’ın refikasının bırakın örtüyü başı dahi açıktır. Şimdi bir kişinin hele de N. Fazıl’ın eşine hakaret edeceğini sanıyor musunuz? Malum lafı ortaya atan kişi Neslihan Kısakürek’ten bihaber olduğu için bu ayrıntıyı düşünememiş.

Kendisine atfedilen bu sözleri şiddetle kınıyorum. Üstad islamcıdır, o yüzden yobazvari söylemler yıkılmak istenir üstüne. Ancak okuyan bilen özgürlükçü olduğunu bilir. Kendisi İslam’ı çirkin gösteren sözde radikallere verip veriştirir her defasında. İdeolocya Örgüsü’nü okuduğumuzda en çok bu adamları eleştirdiğini görürüz ve bu adamları, Ham Yobaz ve Kaba Softa tabiriyle isimlendirir. Kadına dair de özgürlükçü bir görüşü vardır. Allah’ın tesettür emrini söyler ama ne tesettürlüleri cennetlik ne de başı açıkları cehennemlik görür. Özellikle sanal ortamda Üstad Necip Fazıl’a atfedilen fakat uzaktan yakından alakası olmayan o kadar çok söz, kelam ve şiir vardır ki. Şahsen, oğlu Mehmet Kısakürekle bu konuda birçok defa görüşülmüştür. Kendi internet sitelerinde Üstad’ın tüm orjinal şiirlerini elediklerini, kendisine ait olmayan şiirler konusunda da yasal anlamda çalıştıklarını söylemiştir.

ÜSTADIN VASİYETİ: İslama pazarlıksız ve sımsıkı bağlanmadan önceki şiirlerim ve yazılarım arasında hatta küfre kadar gidenler ise, çoktan beri eser çerçevem dışına çıkarıldığı, herbirinden ayrı ayrı istiğfar edildiği ve çöp tenekesine atıldığı için nereden nereye geldiğimi göstermekte bile kullanılmamalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder