Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

15 Temmuz 2014 Salı

Dünya Kardeşlik Birliği, Mevlana Yüce Vakfı

Uzaylılardan vahiy alarak, Kuran-ı Kerim dahil üç büyük kutsal kitabın yerine geçecek “Bilgi Kitabı “adlı din kitabı yazdığını iddia eden “Dünya Kardeşlik Birliği, Mevlana Yüce Vakfı ” adlı kuruluşa yargıdan tokat geldi. Gazeteci Hulki Cevizoğlu, bu vakıfla ilgili gerçekleri masaya yatıran bir program yapmıştı.
Başkanlığını 82 yaşındaki vedia bülent önsü çorak adlı kadının yaptığı sözkonusu vakıf ile bu vakfın yayınladığı bilim dışı ve kutsal dinlere hakaret eden, “Kur’an’ı Kerim dahil tüm kutsal kitapların döneminin kapandığını” ileri süren “Bilgi Kitabı” adlı kitap; Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu programında masaya yatırılmıştı.
Diyanet işleri başkanlığı ve ilahiyat fakültelerince kurulan bilim heyetleri, bu kuruluşun kitabını “islam ve bilim dışı” olarak tanımlamış, bilgi kitabının “ülkede din ve mezhep kavgaları yaratabilecek; dinî ve milli birlik ve bütünlüğümüzü bozabilecek nitelikler taşıdığını” resmi raporları ile kamuoyuna açıklamışlardı.
“Mevlana’nın ruhunu taşıdığı” ileri sürülen vakıf başkanı Vedia Bülent Önsü Çorak ve “Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı” olarak anılan kuruluş, basında deşifre olmaları üzerine Ceviz Kabuğu programı ve Hulki Cevizoğlu’na 455 milyarlık tazminat davası açmıştı. Dava, dün sonuçlandı ve kadıköy 4. Asliye hukuk mahkemesi davayı reddetti.
Dünya Kardeşlik Birliği tarikatı; çıkarmış oldukları bilgi kitabının kutsal kitapların yerine geldiğini ve Kur’an-ı Kerim dahil diğer kitapların hiçbir hükmünün kalmadığını, bilgi kitabının direkt Allah’ın kitabı olduğunu kitaplarının uzaydan indirildiğini fakat uzaydaki irtibatlarının bugünkü ortamda konuşulmasının birçok sakıncası olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’in hükmünün 2000 yılında sona erdiğini iddia ediyordu. Kıble’nin mekke değil liderleri olan Bülent Çorak’ın evinin bulunduğu bölge olduğunu ileri süren kuruluş, “Atatürkçü” olduklarını ileri sürerek taraftar topluyor ama bilgi kitabında ve fasiküllerinde Atatürk’ün uzaylı olduğunu yazarak, ulu önderin manevi kişiliğine ve eserlerine hakaret ediyordu.
(2003)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder