Dinimiz şüpheli şeylerden kaçınmadıkça hakiki iman etmiş olamazsınız diyor.
Pekii ülkemizdeki sucuklar ne kadar güvenilir?
Dün bir yayınevi sahibiyle arabada giderken sucuklardan konu açlılınca yıllarca bunun mücadelesini verdiklerini ve hiç bir sucuğa güvenilmemesi gerektiğini söyledi. Nedenlerini ise şöyle sıraladı.
Bir sucukta bulunması gereken yağ oranı %40. Ve bu yağı Türkiyedeki hiç bir sucuk fabrikası Türkiyedeki hayvanlardan karşılayamıyor ve mecburen dışarıdan ithal ediyor. Bu yağlarında hangi hayvanlardan olabilme ihtimalinin olduğunu siz düşünün.
Hadi yağı bir şekilde sahih hayvanlardan temin edildi diyelim.
Dışındaki suni bağırsağın güvenilirliği yok. Çünkü bu dışındaki tabaka, dünyada sadece bir tek İspanyada üretiliyor. Bütün fabrikalar istisnasız oradan ithal ediyorlar. Çünkü farklı madde kullansalar makineden geçerken sucuk tahrip oluyor. Koruyuculuğu mevzu bahsedilen zar yapıyor.
Ve o tabakada da hangi hayvanların yağının kullanıldığını siz tahmin edin. Hayvan caiz olsa bile kesiliş şekli şüpheli, İspanya gibi bir yerde.
İmamı azam hazretleri hasta koyunu sakın kimseye satma diye tenbihte bulunduğu bir zatın o koyunu kestiğini haber alınca tam 7 yıl hiç et yememiştir. Çünkü bir koyunun ömrü bu kadardır. Ölmesini beklemiş mübarek zat.
Çünkü onlar hakiki iman ehli idi ve hassasiyetleri böyleydi.
Şüpheliliği neredeyse kati olan bu nimeti yiyenlerimiz varsa, bir daha düşünsünler diyelim.
Vesselam..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder