Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

14 Haziran 2014 Cumartesi

Gerçek bir hikaye. Bir çocuğun mucizevi iyileşme hikayesi


Eş-Şafi… Aşağıdaki hikaye, çaresizlik içinde kalınmış bir sağlık problemi yaşayan bir kardeşimizin ailecek şifaya kavuşma hikayesidir. Kardeşimiz sevgili “Emine” tarafından olduğu gibi aktarılmıştır. Belki bir etrafınızdaki bir çaresize çare oluverir diyerekten yayınlıyorum, şifa ALLAH’tandır.
SAĞLIK  SORUNU:
Benim 18 yaşında bi kardeşim var.bu 6 yaşındayken penisilin iğnesi kalçasında sinire yakın yere yapıldığı için topal kaldı,bacağı inceldi,ayak 4 parmağı hiç hareket etmiyodu.gitmediğimiz prof kalmadı,hepside başka başka şey söyledi tabi.ayakta his kaybı %95 ,sıcak kuma bastırdığında düşün diğer ayak terliksiz basamazken yandığından o ayağı hiç hissetmiyodu.en son profun biri babama al oğlunu git ne bıçak değdir ne ilaç vs. çocuğuda kendinide yorma demiş.babamda araştırdı böyle köylerde lokman hekim tarzı köy hekimleri olur ya öyle bi amca buluyo,özel bi yağla masaj tekniği öğretiyo babama. bu arada özel hastane şikayet korksuuna 1 ay ücretsiz fizik tedavi imkanı filan vermiş çocuk sadece fizik tedaviye gidip geliyo bi saat.1 ay sonra hastane yapılcak bişey kalmadı diye tedaviyi sonlandırdı.babam ondan sonra başladı 1,5 yıl süren masajına.kışın evde sobanın başında kovanın içine sıcak su koyup kasları yumuşatıp o öğrendiği masajı yaptı yazında deniz suyu ve sıcak kumda masajına devam etti.ve elhamdülillah kardeşim şuan sapasağlam,hatta o ayağı diğer ayağından daha kuvvetli. 
YAĞ VE MASAJ (Eş-Şafi)
Balık çiftliğinde değil doğal yaşam alanında yetişmiş bir tane alabalık bi kavonaz dolusu hakiki sızma zeytinyağının içine konup karanlık bir yerde 2-3 hafta bekletiyormuşuz.o alabalık kılçığına kadar hiç bir zerresi kalmadan eriyip zeytınyağıyla bütünleşiyormuş.balık+zeytin yağı oluyor yani.onunla önce 1 ay kadar hergün sonra kademeli olarak gün aşırı ve 2 -3 günde şeklinde ayak parmaklarına,ayağın arkasına topuktan,bileğin arka kısmından özellikle(sinirler toplu halde oradan geçiyormuş çünkü)masaj yapılıyormuş.masajdan önce sıcak suda yarım saat kadar ayağı bekletip kasları yumuşatmak gerek ama.masajdan sonrada pilates hareketlerine benzeyen belli hareketler yaptırılıyormuş.ziyadesiyle sabır isteyen bir iş.bıkmadan,sabırla bide babamın dediği gibi sabah namazına kalkıp kalpten içinden geldiği gibi yakarmak.bu sadece iğnenin ayakta sinire yakın yere yapılması dolayısıyla hasar görmüş ayak için denenmiş daha farklı rahatsızlık için olurmu bilmem ama.
TEDBİR: 
Etrafında çocuğu olanları uyarırsan, fakültedeki doktorun babama dediği 11-12 yaşına kadar ayaktaki sinirler kalça kısmında dağınık olurmuş,herkesin gelişimi ile alakalı ama ortalama 10 yaş diyelim biz sinirlerin dağılımıni kestirmek zor olduğu için iğne yapılacaksa çocuğa muhakkak üst bacağın ön kısmından yapılmalıymış.tedbir bizden takdir allahtan.rabbim dermansız dert vermesin,dert verincede dermanı arayacak güç,sağduyu,sabır versin.amin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder