Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

24 Haziran 2014 Salı

Acil durum numaraları. Kurandan yürek ferahlatan ayetler.

Üzüldüysen: Bakara Suresi 25. Ayet
İman edip iyi amel işleyenleri müjdele! Kendileri için altlarından ırmaklar akan cennetler var. Onlara her hangi bir meyveden bir rızık yedirilince onlar, her defasında: «Bu bizim önceden yediğimiz şeydir.» diyecekler; oysa ona benzer olarak sunulacaklar. Kendileri için orada tertemiz zevceler de var. Onlar orada ebedi kalacaklar.
Günah işlediysen: Zumer Suresi 53. Ayet
De ki: «Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.»
Biraz huzur arıyorsan: Maide Suresi 16. Ayet
Allah, rızası ardınca gidenleri onunla kurtuluş yollarına yöneltecek ve izni ile onları karanlıklardan aydınlığa çıkarıp doğru bir yola koyacak.
Bir dosta ihtiyaç duyduğunda: Bakara Suresi 257. Ayet
Allah, iman edenlerin velisidir, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnanmayanların dostları ise Tağut’tur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarır. İşte onlar cehennemliklerdir, hep orada kalacaklardır.
Cinsiyetin yüzünden farklı muamele gördüysen: Ahzab Suresi 35. Ayet
Bütün müslüman erkekler, müslüman kadınlar, mümin erkekler, mümin kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar, doğruluk yapan erkekler, doğruluk yapan kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar, mütevazi erkekler, mütevazi kadınlar, zekat veren erkekler, zekat veren kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve kadınlar, Allah’ı çok anan erkekler ve kadınlar yok mu, işte bunlara Allah bir bağışlama ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.
Irkçılığa maruz kaldıysan: Hucurat Suresi 13. Ayet
Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, herşeyden haberdardır.
Seni sakinleştirecek bir sevgi arıyorsan: Rum Suresi 21. Ayet
Yine sizin için nefislerinizden kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve bir esirgeme yapması da O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için ibretler vardır.
Depresyondaysan: Rad Suresi 18. Ayet
Onlar, iman edip kalpleri Allah’ın zikriyle yatışan kimselerdir; evet Allah’ın zikri ile kalpler yatışır!»
Yakın bir arkadaşa özlem duyuyorsan: Kaf Suresi 16. Ayet
Andolsun ki, insanı Biz yarattık, nefsinin onu ne ile vesveselendirdiğini biliriz ve Biz ona habl-i verid’den (şah damarından) daha yakınız.
Kendini değersiz hissediyorsan: İnsan Suresi 22. Ayet
İşte bu, sizin bir mükafatınızdı, çalışmanız mükafat ile karşılandı.
Sen bir kaybedensen: Yusuf Suresi 87. Ayet
Ey oğullarım, haydi gidiniz de Yusuf ile kardeşini bulmak için araştırınız; Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz; çünkü Allah’ın rahmetinden ümidini kesen ancak kafirler güruhudur.»
Hiçbir işe yaramadığını düşünüyorsan: İbrahim Suresi 34. Ayet
Hem size istediğiniz şeylerin hepsinden verdi; öyle ki, Allah’ın nimetini saysanız onu bitiremezsiniz. Gerçekten insan çok zalim, çok nankördür.
Hayatın zorlukları seni yorduysa: İnşirah Suresi 5. Ayet
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
İnsanlar fazla üstüne geliyorsa: Furkan Suresi 63. Ayet
Ve Rahman’ın kulları; O kimseler ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahiller kendilerine laf attıkları zaman «Selametle!» derler.
Korkularından kurtulmak için: Bakara Suresi 62. Ayet
Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.
Affedildiğini duymak için: Ali İmran Suresi 135. Ayet
Onlar bir kusur işledikleri veya kendilerine bir zulmettiklerinde Allah’ı ananlar ve hemen günahlarının bağışlanmasını isteyenlerdir. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki? Bir de onlar, yaptıklarına bile bile ısrar etmezler.
Sevildiğini duymak için: Hicr Suresi 49. Ayet
Kullarıma haber ver, benim gerçekten çok bağışlayan ve merhamet eden olduğumu.
~
Ayetlerin hepsi Elmalı Hamdi Yazır’ın sadeleştirilmiş şeklidir ve kuranmeali.org’dan alınmıştır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder