Günün Sözü

Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Tesettürlü olmak


Yarım kol tesettürü gerçekten bozuyor,yaralıyor… Fakat sıcak havalar da insanı bunaltabiliyor, bu durumda çözüm ne olmalı?
İşte kendi yöntemlerimden birkaçı:
-Çok sıcak zamanlarda evden çıkmamayı tercih ediyorum, bunun tesettürlü olup olmamakla bir alakası yok, aslında çoğu insan böyle yapıyor…
-Dışarıya çıkacağım zamanlarda da öğle sıcaklarını tercih etmiyorum…
- İpek şal yerine daha mat ve ince şallar seçiyorum(fakat bonesiz ya da saçım gözükecek şekilde çıkmıyorum)…
-Şuan feracem yok fakat en yakın zamanda ferace alacağım çünkü ferace yaz mevsimi için biçilmiş kaftan (hem tesettüre riayet ediyorsunuz, hem pratik hem de sıcaklatmıyor)
-Kocaman kocaman çantalar yerine hafif ve mümkünse elimde değil de çapraz takabileceğim minik çantaları tercih ediyorum/edeceğim İnşallah
**Yazın tesettürlü olsun olmasın herkes terleyebiliyor, sıcaklıyor… Fakat tesettürlü olan kardeşlerimiz sıcak havaya rağmen tesettürlerine dikkat ederlerse(en iyisini en iyi Allah bilir fakat) İnşallah sevapları kapacaklardır

Tesettürlü olmak ayrıcalıktır, kıymetini bilip, layık olanlardan oluruz İnşallah :)
Bir de midi etekler var. Kısa desen değil, uzun desen hiç değil.Fatih gibi tesettür giyim müşterisine hitap eden bir semtte bile birçok eteğin boyunun kısa olduğunu görmek mümkün. Ya eteği bir beden büyük alıp düşük bel giyeceksiniz ki, bazen bu da yetmiyor ya da almayacaksınız. Mağazalara sorunca, "Müşteri bunu istiyor." diyor. Ama istediği boyda etek bulamayanlar da çoğunlukta.
Eskiden kolluklar vardı. Her rengini bulabiliyordunuz. Nerdeyse bone gibi bir ürün olmuşlardı. Şimdi pek gündemde değiller. Zira bilekleri açıkta bırakan fakir kol bluzları artık kolluk takmadan kullanmayı sorun etmiyor birçok insan.Tesettür giyime yönelik ürünler satan mağazaların birçoğunda kol boylarının kısa olduğunu görüyoruz. İnsanların bu ürünlerin kısa olmasını artık dert etmemesi de bu durumun sebeplerinden biri muhtemelen.




Neler göz ardı ediliyor?
Boyunları ve kulakları açıkta bırakan şal başörtüler.
Fakir kol gömlekler.
Midi boy etekler. Ne uzun ne kısa.
Diz altı etekler de artık başörtülü kadınların kullandığı bir ürün. Ten rengi çorap, diz altı etek ve başörtüsü oldukça çelişkili bir görüntü.
Dar kot pantolonların üstüne giyilen kısa tunikler.
Kuş yuvası gibi birçok iç başörtüsü kullanılarak şişirilen baş bağlama yöntemi. Hem estetik değil, hem de örtünmekten uzak.
Örgü gibi tepeye dolanan başörtüler.
Bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların önden göründüğü yeni stiller.
Şu an çok moda olan skini jeanler. Bunlar bildiğimiz tayt gibiler ve kısa tuniklerle kullanılıyor.
Boyunları açıkta bırakan, kulaklardaki küpelerin bile çok rahat görüldüğü bu şal bağlama tarzı hızla yayılıyor. Hatta bu şal bağlama modası, bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların ön kısmının göründüğü bir tarza doğru gidiyor. Kimin nasıl örtündüğü elbette kendisini ilgilendirir ama bu görüntüler İslam'daki 'örtünme' tanımından oldukça uzak. Bana trajikomik gelen yanı ise internet sitelerinde genç kızların birbirlerine nasıl bu şekilde bağlayabileceklerine dair tarifler vermesi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder